Vil du bygge en hems? Så får du brug for en permanent stige eller trappe

Stor seng
Vil du bygge en hems? Så får du brug for en permanent stige eller trappe
Henrik Andersen
-
25/11/2022
-

Planlægger du at bygge din egen hems? Så er det vigtigt, at sikkerheden er i orden. Det betyder blandt andet, at du skal sikre, at du bygger den korrekt. Samtidig er det væsentligt, at du monterer en permanent stige eller trappe, så det er nemt at komme til og fra hemsen. Bliv klogere her.

Der skal være styr på sikkerheden

Når du skal bygge en hems, så er det vigtigt, at der er styr på sikkerheden. Det betyder først og fremmest, at du skal lægge kræfter i at bygge den, så der ikke er risiko for, at den falder sammen. Hvis du ikke har erfaring på området, så kan det være en god idé at hyre en professionel håndværker til opgaven.

Hvis du selv vil bygge den, så er det vigtigt, at du læser op på, hvordan man bygger den, så konstruktionen er stabil og solid. Efterfølgende er det vigtigt, at den er nem at komme til og fra, uanset om man skal op at sove, eller om man skal ned fra den igen – eksempelvis i mørke om natten.

Du bør montere en permanent stige eller trappe

Når du skal vælge, hvilken måde man kommer op og ned fra hemsen, så er der flere valgmuligheder. Mange vælger at forsyne den med en rebstige, men det er ikke altid nogen god idé. Det gælder især, hvis der er børn i huset, da de ikke har lige så nemt ved at komme op og ned ad rebstigen, og det går derfor ud over sikkerheden.

Her bør du i stedet overveje en træstige, som er nem at montere på væggen, og samtidig er den også forholdsvist nem at anvende. Du kan også få monteret en ligeløbstrappe, men det er et væsentligt dyrere projekt, og samtidig kommer hemsen til at fungere lidt mere som en overetage end en hems, hvilket du bør have med i overvejelserne.

Få hjælp af professionelle håndværkere

Hvis du ikke selv har erfaring med lignende byggeprojekter, så bør du overveje en ekstra gang, om det er forsvarligt, at du selv opsætter din hems. Det kan være farligt, hvis du ikke ved, hvad du laver, da der altid er en risiko forbundet med denne type byggeri. Samtidig bør du sikre, at boligens konstruktion faktisk kan holde til det.

Har du ikke erfaring, eller ønsker du bare ikke at løbe risikoen, så er det en god idé at hyre en professionel håndværker til opgaven. Her kan det betale sig at indhente flere forskellige tilbud, så du er sikker på, at du vælger dem, der er bedst til opgaven. Samtidig får du mulighed for at vurdere, hvilken pris der er bedst.

Copyright 2024 - Pilanto Aps